Digital røntgen

Røntgenundersøgelser er en stor hjælp i processen med at stille en diagnose. Røntgenundersøgelser kan komme på tale i forbindelse med mistanke om defekter i led og knogler, fremmedlegemer i mave-tarmkanalen, ved undersøgelse af hjerte og lunger, tandlidelser med mere.

På Aalborg Dyrehospital foretager vi rutinemæssigt røntgenundersøgelse for hofteledsdysplasi, ligesom vi undersøger hunde i forbindelse med halthedsproblemer. Man har gennem mange år i DKK regi røntgenfotograferet hunde med henblik på HD og AD (hofteleds- og albueledsdysplasi)i et forsøg på at begrænse denne arvelige og invaliderende sygdom. Vi vil gerne opfordre til, at alle hunde får bedømt deres status, inden de bliver brugt i avl. 
Normalt kan al røntgenfotografering foregå uden bedøvelse, men altid efter at dyret har fået en beroligendeindsprøjtning. 

Vi ser gerne, at alle dyr, der skal røntgenfotograferes, er fastende fra midnat. Det vil sige ingen mad. Vand er ok.
Et digitalt røntgenapparat gør, at vi har mulighed for at tage helt optimale billeder på ganske kort tid. Dette minimerer genen for dyret, og vi undgår mere stråling end højst nødvendigt. Samtidig får vi rigtig gode billeder, og vi kan efterfølgende redigere billedet til optimal kvalitet. Derved har vi et rigtig godt redskab til at stille en eventuel diagnose.

Det er muligt at købe en cd med hjem med røntgenbillederne på.