Goldtreat

Aalborg Dyrehospital er en certificeret Goldtreatklinik.

I Danmark har man siden sidst i 1980'erne behandlet mange hunde og katte med slidgigtsmerter ved hjælp af guldakupunktur, nu kaldet lokal guldbehandling, med et særdeles godt resultat.

Lokal guldbehandling med Berlock implantater er den første metode anvendt til guldimplantation, hvor effekten er begrundet i videnskabelige forskningsresultater.  Lokal guldbehandling med Berlock implantater er velegnet til behandling af smerter i leddene, fx som følge af slidgigt eller spondylose.

Fordele ved lokal guldbehandling:

•    Smertelindrende effekt ved slidgigtsmerter
•    Behovet for smertestillende medicin mindskes 
•    Én behandling i det syge led er nok
•    Ingen bivirkninger
 

Hvordan virker det?

Ved behandlingen implanteres små 24 karats guldstykker ganske tæt ved det syge led. Virkningen fremkaldes af guldioner, der opløses af vævets celler fra implantaternes overflade. Disse guldioners virkning i vævet er undersøgt i mange videnskabelige undersøgelser baseret på hospitalernes guldbehandling og viser sig at give en reduktion i hævelse og irritation på stedet og derved sker en reducering af smerten. Undersøgelser viser, at man ser en smertelindrende effekt hos 80-90 % af de behandlede patienter. Effekten kan hos enkelte ses allerede efter 3 dage, men i de fleste tilfælde vil der gå 3 uger og nogle gange måneder, før den endelige effekt ses. Den smertelindrende effekt er livslang hos de fleste patienter.


Hvordan udføres behandlingen?

Inden selve behandlingen skal dyret undersøges af egen dyrlæge eller af en dyrlæge på Goldtreat klinikken. Ved en grundig klinisk undersøgelse sammenholdt med røntgenbilleder stilles en diagnose, hvor det forventes, at lokal guldbehandling kan give et godt resultat. 

Under selve behandlingen skal dyret være i fuld narkose, og implantationen foregår under sterile forhold. I området omkring det eller de syge led vil pelsen blive barberet af helt nede ved huden. Herefter anbringes Berlock implantaterne via en kanyle helt tæt ved det syge led, hvor de ligger permanent.
 

Hvad skal jeg tage hensyn til efter behandlingen?

I de 2 første uger efter behandlingen anbefaler vi, at der kun gives begrænset motion, fx ved at lufte hunden i snor. Du vil få smertestillende medicin med hjem til behandling i 2 uger og vi anbefaler at fodre med et specialfoder indeholdende glucosamin og chondriotinsulfat. Hvis dyret er overvægtig, bør en slankekur iværksættes, da overvægt giver en meget større belastning af leddene.

Læs mere på www.goldtreat.com