Mærkning

Øretatovering og chipmærkning

Det er lovpligtigt at alle hunde i Danmark skal være mærket med enten en læselig tatovering eller en mikrochip, og de skal være registreret i hunderegisteret.

Desuden anbefaler vi altid, at du også får mærket din kat, og at den bliver registreret i katteregisteret.

Mærkningen betyder, at man altid nemt kan identificere dyret, hvad enten det er fordi dyret mangler sin ejer, er kommet til skade eller fordi der skal udstedes juridiske dokumenter som fx stambog, pas eller sundhedsattest.
 

Øretatovering:

Fordelen ved en øretatovering er, at den er synlig og læselig for enhver. En øretatovering foretages kun når dyret er i fuld narkose. Tatoveringen bliver lavet med en human tatoveringspen, og holder hele dyrets liv. En øretatovering er består af 3 bogstaver og 3 tal. Det første bogstav antyder hvilket årstal tatoveringen er lavet, de to næste bogstaver er en kode for hvilken dyrlæge der har lavet tatoveringen, og de 3 tal viser så det nummer den enkelte kat har fået på dyrehospitalet. Så hver kombination er helt unik.

Vi tatoverer altid i begge ører, for at sikre nem aflæsning.
 

Chipmærkning:

Chipmærkning foregår ved, at der lægges et lille implantat ind under huden ved hjælp af en kanyle. Dette implantat indeholder en mikrochip. Mikrochippen aflæses med en chipscanner, og består af en lang talkode. Vores landekode i Danmark er 208, så de første tal vil altid være 208, herefter kommer 13 tal som kan identificere den enkelte hund.
Chipmærkning kræver ingen narkose.