Pension

Hvem skal passe ”Fido” i sommerferien?

Snart står sommeren for døren, og nogen af os 2 benede, har planlagt en uge eller 2 sydpå til varmen. 
Men hvad skal der i mellemtiden ske med familiens 4 benede ven, i den tid vi mennesker nyder solen? Nogen har pasningsmuligheder indenfor f.eks. familiens rækker, og andre skal ud og finde en egnet hundepension. Det kan være svært, at vælge den helt rigtige pensionsplads til sin bedste ven, og der vil måske opstå mange forskellige spørgsmål, som man har et stort behov for at få afklaret inden man træffer sit valg.

For mit eget vedkommende var det en hård og følelsesmæssig svær beslutning. Hundene, Gilbert på 2 år og Sascha på 8 år, er lidt blevet vores børn, og de skal derfor have det bedste af det bedste. 
Jeg gik i gang med at undersøge hundepensions-markedet, og valgte hurtigt et par stykker, som jeg havde lyst til at se nærmere på.  Jeg fik snakket med de forskellige pensioner, og fandt det sted jeg bedst kunne lide. Vi aftalte, at jeg kom ud med hundene en morgen, så de kun skulle være der i få timer den første gang, sådan lidt som i en dagpleje. 
De havde alle deres egne ting med; pude, kurv, yndlings bamser, foder, godbidder og et lidt langt brev hvori jeg havde skrevet lidt om hver hund og deres særheder. Hundene blevet hentet igen samme eftermiddag, og Rikke som bestyrer Dansk Dyreværn i Aalborg, meldte positivt tilbage. Dagen var forløbet godt. Gilbert, som er en reserveret hund, havde Rikke selv ladet tage kontakt til hende, og det var den helt rigtige måde at gribe ham an på.

Et par uger efter skulle hundene så være der en hel weekend, så vi drog endnu engang af sted med alt deres oppakning. Weekenden forløb godt, til trods for at Gilbert ikke rigtig ville spise op. Jeg havde pakket lidt vådfoder til ham også, så de kunne supplere med det, og det hjalp. 

Hundene har nu været på ferie hos Rikke mange gange, og jeg er endelig blevet tryg ved at aflevere dem hos hende. De er glade for at komme ind derude, og jeg er sikker på, at Rikke og hendes personale tager sig godt af dem. 
 

Ved valg af hundepension er der flere forskellige råd jeg gerne vil give videre.

  • Rent praktisk er det vigtigt, at du og hundepensionen har snakket om, hvad der kræves for at booke et ferie ophold til din bedste ven. Her mener jeg, hvilke vaccinationer skal du som ejer sørge for at have overholdt, det kan nemlig være forskelligt fra pension til pension. Og husk at medbringe hundens vaccinationsattester ved opholdet og evt. navnet på en kontaktperson, hvis du ikke selv er at træffe i perioden.

 

  • Læg mærke til om der er rent og pænt, mange steder kan man se pensions dagsrutiner, hvilket kan givet et prej om disse ting. Rengøring og opsamling af hundelorte mindsker ligeledes risikoen for en eventuel smitte.

 

  • Det vigtigste for mig var selvfølgelig om Rikke og hendes team kunne passe på mine hunde, om de kunne tilfredsstille deres meget forskellige behov, og om de kunne kapere en stor hund som Gilbert (55 kg.), der ikke er særlig glad for fremmede. Jeg kunne blive ved, jeg har nemlig mange krav til sådan et ophold.


Som tidligere nævnt har mine hunde er større oppakning med, når de drager på ferie. Hver deres (beskidte) kurv, hver deres yndlings bamse, hver deres foder, godbidder og en brugt t-shirt fra enten mig eller min kæreste. Kurvene er ikke nyvasket når de skal af sted, simpelthen fordi jeg tror på, at det er godt de kan dufte noget trygt og velkendt.
Når jeg afleverer dem bliver der bl.a. spurgt til, om de må lege med de andre hunde. Sascha må gerne, og Gilbert må ikke. En fyr som Gilbert kan i stedet få sig en ekstra gåtur, til en lille merpris. 
Hos Dansk Dyreværn og mange af de andre eftertragtede pensioner, er der fuldt booket i højsæsonen, så man skal huske at booke i meget god tid, hvis du vil være sikker på en plads. 

Til de af jer der har vælger at holde ferie med jeres hund i Danmark, er der nu udkommet en bog der hedder ”Ferie på 4 poter”, hvori man kan læse om forskellige hundevenlige hoteller, oplevelser for jer alle og hvilke regler der er gældende ved de forskellige attraktioner.
 

Rigtig god sommer når den tid kommer.

Line Thomsen, veterinærsygeplejerske