Sygeforsikring

Spørgsmål: Jeg har en 3 år gammel schæferhund (han), der har allergi og hudproblemer. Vi har efterhånden brugt mange tusinde kroner på dyrlægeregninger og han er stadig ikke rask. Jeg har hørt, at man kan få sin hund forsikret, så man ikke selv skal betale. Der er også nogen der siger, at forsikringen ikke dækker alligevel og at det er spild af penge. Hvad er jeres mening om sådan en forsikring? Hvilken forsikring skal jeg vælge?

Svar:

Generelt anbefaler vi alle hvalpe- og killinge-ejere at tegne en god sygeforsikring på deres dyr. Vi oplever hver dag dyr og deres ejere have glæde af deres forsikring. Som du selv er inde på kan det blive dyrt at have et sygt kæledyr, der kræver undersøgelse og behandling. Især, hvis der er tale om et kronisk problem, som hos din hund med allergisk betinget hudlidelse.

Man kan imidlertid kun tegne sygeforsikring på det unge og raske dyr. Hvis dyret er over 4 år eller har en kronisk sygdom, så kan det være svært at få et forsikringsselskab til at forsikre dyret. Jeg syntes du skal prøve at rette henvendelse til et af de selskaber, der tegner disse forsikringer. Din dyrlæge har måske en liste over de relevante.

Når du vælger forsikringsselskab er det vigtigt at undersøge de vilkår din hund bliver forsikret på. Bl.a. vil jeg anbefale dig at vælge en forsikring, der er livsvarig. Desuden skal der være en god dækning af udgifter til laboratorieundersøgelser, røntgen, skanning o.lign.

Vi håber jo alle på, at vi aldrig får brug for vores forsikringer, men når skaden sker, er de gode at have.

God bedring med din hund

Mette Rønn-Landbo - dyrlæge