Året der gik på Aalborg Dyrehospital

Fra alle os til alle jer – Godt nytår!

2014 er nu snart forbi for jer og for alle os på Aalborg Dyrehospital. Vi kan se tilbage på et spændende år, hvor vi har haft fornøjelsen at dele en lille bid af, hvad der foregår på vores arbejdsplads. Dele ud af den viden og erfaring vi har angående vores familiedyr. Vi håber, at I kære læsere har syntes, at det har været spændende, når vi har besvaret jeres spørgsmål og har fortalt om vores patienter i dagligdagen.
 
Et af de spørgsmål vi uhyre ofte mødes med er: ”hvordan er det at arbejde på et dyrehospital”? ”Er det ikke svært sådan at skulle aflive et dyr”? 9 klasses skoleelever kontakter os hyppigt, når der skal skrives SOSU opgave, hvor mange spørgsmål går på, hvordan det er at være dyrlæge og veterinærsygeplejerske. Vi svarer altid velvilligt. Vi glæder os over at tage imod skoleelever i erhvervspraktik. Og vi synes, det er skægt at byde børnehaver og fritidshjem velkomne, når de gerne vil se vores arbejdsplads.
 
Vores dyrehospital er en arbejdsplads. En travl en af slagsen, hvor vi aldrig ved, hvad der kommer til at ske i løbet af dagen. Ofte bliver vores arbejdsdage meget lange, når akutte patienter udfordrer vores dag. For dyrlægerne krydres jobbet med aften- og weekendvagter. Jeg selv stod for tur, at skulle passe tilkaldevagten juleaften og 2. juledag. Sådan er det jo for mange i vores samfund.
 
Men at sige, at vores job kun er et arbejde- det vil være en halv sandhed. Virkeligheden er nemlig, at vi alle her på dyrehospitalet har en helt speciel passion, når det gælder vores små og store patienter. Vi elsker dyrene og på en eller anden måde kommer vi altid til at holde af dyreejerne også. Mange af jer vil nikke genkendende til, at vi kommer nær på hinanden. Vi kommer til at kende lidt til hinandens liv og historie. Og sådan skabes jo en relation, som vi ikke vil være foruden.
 
Som afslutning på dette år vil vi alle på Aalborg Dyrehospital takke jer for jeres interesse og ønske jer alle et godt nytår.  Vi håber at kunne give jer mange spændende historier også i 2015
 Jeg har i den forbindelse bedt nogle af mine medarbejdere skrive et par linjer, om hvordan de oplever det at arbejde på Aalborg Dyrehospital
 

Jesper Højvang

Leder af vores rengøringsteam, som hver dag gør rent efter dagens arbejde, lufter og fodre de indlagte dyr. Jesper har været hos os i mange år.
”At være klinik- og rengøringsassistent på Aalborg Dyrehospital er det bedste fritidsjob, man kan ønske sig som studerende. Udover at sørge for huset hver dag er pænt og nydeligt, får man også lov til at bidrage bag kulisserne, hvor det hele virkelig sker. Man giver en hjælpende hånd, hvor der er brug for det. Det giver lidt forandring i hverdagen, da der altid sker noget nyt og spændende, som skal gøres, når man møder ind på arbejde. Selvom det kun er en lille brøkdel, jeg bidrager med, bliver man stadig en del af hele teamet. Vi har alle vigtige roller og opgaver, som skal udføres, for at en almindelig hverdag på dyrehospitalet kan hænge sammen. Personalet er helt fantastisk. Alle kender hinanden og man kan ikke andet end glæde sig til at komme på arbejde, udføre sit job og bidrage til den gode stemning, som altid findes under hospitalets tag”
 

Line Møller Thomsen

Veterinærsygeplejerske og receptionist
”Jeg er glad for at arbejde på AAD af flere grunde. Jeg har skønne kollegaer og chefer. Humoren er i top og jeg kan have min hund Gilbert med på arbejde hver dag.
Det er så dejligt, når jeg ved, at jeg har gjort en forskel for et kæledyr og hjulpet det og dens ejer med et problem. Det gør mig ekstra glad, når jeg har en klient, der forstår vigtigheden i at overholde et allergifoder, og de kan se, det giver pote. De slipper f.eks. for at komme på dyrehospitalet med deres allergiske hund, der lider af konstant dårligt øre og kløe. Eller en slankepatient, hvor de købe slankefoder og kommer til jævnlige kontrolvejninger og ender med at få en helt anden hund ud af det, fordi den har tabt sig. Mindeperlen betyder selvfølgelig også meget. Den bringer stor lykke hos vores klienter, men på et helt andet plan. Den berører folks hjerter og giver dem noget helt unikt at holde fast i, selvom de lige har mistet deres bedste ven”.
 

Susanne Raaby

Klinikmedhjælper
”Jeg har nok et af de bedste job, man kan få. Det gør mig så glad, når man har hjulpet et dyr, som har det dårligt og jeg så får et kærligt hunde- kys på næsen.
Jeg har efter mange år på Aalborg Dyrehospital fået mange forskellige arbejdsopgaver. Jeg hjælper til i operations- stuen.  Jeg har ansvaret for indkøb af materialer og henter og bringer dyrene for ældre og kører andre ærinder. Desuden sørger jeg for, at der er frokost hver dag. For uden mad og drikke dur helten jo ikke”.
 

Jeanette Josefine Wedfald

Veterinærsygeplejerske-elev

”Jeg startede i sommeren i år som veterinærsygeplejerskeelev. Hver dag glæder jeg mig til en ny spændende, udfordrende og lærerig dag i samarbejde med mine søde og dygtige kolleager. Jobbet har allerede beriget mig med mange mindeværdige øjeblikke. Båndet mellem dyrene og deres ejere er helt unikt og det er meget drivende at se dem genforenes efter enten en dag eller 10 minutters adskillelse på klinikken.  Den tillid, tryghed og glæde, som går begge veje, er utrolig smuk. Derfor elsker jeg mit job. At deltage i de små øjeblikke hver dag og samtidig få lov til at passe på det dyrebareste vores klienter ejer, er en stor gave. Dertil må jeg tilføje, at det desuden er inspirerende at se et skadet eller utilpasset dyr, i bedring. Enten efter den rette pleje eller eventuelle operationer. Det er utroligt at se dem vågne op efter en operation og stadig vise glæde og tillid. Det er bevis på, at dyrene er stærke væsner og vi skal give ligeså meget kærlighed og støtte, som vi modtager”.

 

Elaine Derry

Ledende veterinærsygeplejerske og medejer
”Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag og arbejde sammen med mine fantastiske kollegaer. En hverdag med forskellige udfordringer som både involverer kundekontakt og omsorg for dyrene”.
 

Mette Rønn-Landbo

Dyrlæge og medejer. Specielt uddannet i hjertesygdomme og ultralydsscanning
”Det, der betyder mest for mig, er alle de spændende faglige udfordringer i tæt samarbejde med vores dygtige personale. Det er skønt at modtage henvisninger fra vore kollegaer til mit speciale. Samtidig elsker jeg at tage imod den lille nye hvalp eller killing og opleve familiens glæde og forventninger til fremtiden med det nye familiemedlem. Især varmer det, når vi har måttet sige farvel til et kæledyr efter et langt svært forløb, at gense ejer med en ny lille solstråle. Det er lige så vigtigt for mig som at stille en avanceret kardiologisk diagnose. ”Yes”-følelsen, når jeg møder ind til endnu en dag i godt selskab beriger mit liv”.
 
 

Dolly Toft

Veterinærsygeplejerske med  ansvar i operationsstuen. Koordinerer vores fortsatte arbejde med at være iso-certificeret.
”Når jeg møder ind om morgenen og har fået en kop kaffe med mine fantastiske kollegaer, så kigger jeg på de aftaler, der er lavet for dagens patienter. Vi forsøger at planlægge vores arbejdsdag efter alle kunstens regler, men det ender ikke altid, som vi havde tænkt det. Akut dårlige- eller trauma patienter kommer ofte snigende ind imellem og omskiftlighed er bare lige mig. Efter 12-13 år på Aalborg Dyrehospital, så er jeg kommet til at kende mange patienter og deres mennesker rigtig godt. 
Der er derfor tit gensynsglæde i receptionen og i burrummet. Nogle har måske været igennem en svær sygdom eller et stort trauma og den glæde, når alt bare ender lykkeligt, er hele arbejdet værd. Det er samtidig trist at arbejde et sted, hvor jeg skal være med, når der skal siges et sidste farvel til et højt elsket ”familie medlem”. Men jeg er stadig glad for at kunne hjælpe med at få sendt vores kære venner roligt og smukt afsted, når de ikke kan mere. Den sorg, jeg føler med vores patienter og deres familie, bliver lidt mindre, når jeg er med til at hjælpe en ny familie til verden i forbindelse med fødselshjælp midt om natten".
 

Berit Aakjær Sørensen

Dyrlæge og medejer. Specielt uddannet i kræftsygdomme og behandling deraf.

”Jeg kan kun stemme i koret fra mine kære og meget dygtige kollegaer. Det at være dyrlæge er noget helt specielt, synes jeg. Dyr har en helt speciel evne til at gøre vi mennesker glade. Jeg får altid ro i sindet, når jeg lige så stille stopper op ved buret hos et indlagt dyr. Specielt i de sene nattetimer, når jeg har vagt.  Så kan jeg godt få en lang snak med en lille hund, som savner sin familie. Træt efter sådan en nattevagt kan det være lidt hårdt at møde på arbejdet dagen efter. Men så snart jeg træder ind på dyrehospitalet, ja så glemmer jeg hurtigt og glæder mig til dagens opgaver.  Aldrig har jeg kedet mig. Som årene er gået kommer interessen for det menneske, der holder linen i den anden ende. Dyreejernes følelser betyder noget for mig. Den bedste dag er, når jeg kan meddele en meget bekymret ejer, at knuden, dyret har, ikke er kræft. 
At se gennem vinduet ejer gå glad hen mod bilen sammen med sin hund. 2 bedste venner.
 
Dyrlæge, Cert onko
Berit Aakjær Sørensen, Aalborg Dyrehospital
berit@aalborgdyrehospital.dk