Den Danske Veterinære Ekkogruppe

Dyrlæge Mette Rønn-Landbo er med i gruppen for dyrlæger med særlig interesse og viden om hjertelidelser hos hunde, katte og andre kæledyr.

Dyrlægerne i Ekkogruppen arbejder målrettet på den optimale diagnostik, forebyggelse og behandling af hjertelidelser.
De er alle godkendte til at foretage hjerteskanning inden avlsgodkendelse. Disse skanninger udføres netop for at nedsætte hyppigheden af arvelige hjertelidelser.
For at lave disse undersøgelser, kræves der en godkendt ultralydsskanner og løbende efteruddannelse samt certificering.
Mette Rønn-Landbo modtager gerne patienter henvist fra andre dyrlæger til udredning af hjertelidelser samt til hjerteskanningen før avlsgodkendelse.

Ekkogruppen

Kan min hund have en hjertelidelse?

Hjertelidelser hos hunde og katte ses jævnligt. Nogle racer er mere disponerede herfor end andre. 

Alle kæledyr bør ved det årlige sundhedseftersyn lyttes på med et stetoskop. Her vil dyrlægen kunne høre om der er en mislyd ved hjertet. I tilfælde af, at der høres en mislyd, anbefales det at få stillet en eksakt diagnose. Dette gøres oftest vha. af en ultralydsskanning. Ved ultralydsskanning kan man se hvordan hjertet arbejder.

Symptomer på en hjertelidelse kan være overfladisk og hyppig vejrtrækning, nedsat kondition / præstation og evt. hoste.

Ved at stille den rigtige diagnose i rette tid, kan de fleste hjertelidelser behandles med medicin. Hjertelidelser hos kæledyr kan sjældent kureres, men behandlingen kan afhjælpe symptomerne og dermed give et længere liv med en god livskvalitet.

Hjertehund findes som app.  til iPhone og Android. App´en kan hjælpe med at måle åndedrætsfrekvensen og huske dig på hvornår det er tid til at give medicin. Søg blot på "hjertehund".