Sygeforsikring skaber tryghed

Det er almen kendt, at man kan tegne en sygeforsikring til heste og hunde. Men vidste du, at man også kan forsikre sin kat, således at man kan komme uforudsete udgifter i forkøbet?

Forhåbentlig får din kat et langt og godt liv uden alvorlig sygdom eller ulykke. 
Danske katte som lever sammen med familien, kan sagtens blive 15 år, og det er bestemt heller ikke usædvanligt, at vi på dyrehospitalet har besøg af katte, der har rundet de 18 år. 
Men langt de fleste katte får brug for hjælp fra dyrlægen flere gange undervejs.

En sygeforsikring giver økonomisk tryghed

Hvis man som katteejer kommer i den ulykkelige situation, at ens kæreste kæledyr kommer alvorligt til skade eller bliver sygt, kan man komme uventede bekymringer og meget svære beslutninger i forkøbet, ved at have tegnet en sygeforsikring.
En sygeforsikring dækker typisk op til 80 % af udgifterne på dyrlægeregningen i forbindelse med sygdom og tilskadekomst. Herved kan du bevare fokus på, sammen med dyrlægen at vælge den optimale behandling hurtigst muligt.

Vidste du...

  • At du kan tegne en sygeforsikring til din kat for under 80 kr. om måneden?
  • At din kat aldrig bliver for gammel til at blive sygeforsikret?
  • At du med en sygeforsikring giver din kat den bedste chance for et langt og godt liv, uden at du skal bekymre dig om økonomien?
  • At du som medlem af katteforbund og foreninger eller som avler opnår betydelig rabat?

I nogle forsikringsselskaber er der betydelige fordele, hvis du tegner forsikringen inden din kat fylder 4 måneder. Herved dækkes nogle arvelige lidelser, som fx. hofteledssygdomme og patellaluxation (løshed af knæskal)

Som skrevet ovenfor, bliver din kat aldrig for gammel til at få tegnet en sygeforsikring. De fleste selskaber kræver blot en sundhedsattest hvis katten er ældre end 5 år.

Forskel på forsikringstilbud

Der kan være forskel på, hvordan dækningen er ved de forskellige forsikringsselskaber. Det er derfor altid vigtigt at sammenligne flere, således man kan finde den forsikring, der dækker ens aktuelle behov bedst muligt. Vær bl. a. opmærksom på, at hos nogle selskaber ophører dækningen ved en bestemt alder, fx. 14 år. Det er værd at læse det med småt.
I nedenstående oversigt, sammenlignes fire af de forsikringsselskaber, som tilbyder sygeforsikring til katte.